Freevia Yoga & samtal
STARTSIDA   |    YOGA     |     SAMTAL      |    SORGBEARBETNING      |     OM MIG      |    AKTUELLT     |     KONTAKT
 

Livsyoga

En klassisk form av yoga som alla kan utföra
- vardagens yoga!

Vänder sig till dig som vill nå ett ökat fysiskt och psykiskt välbefinnande, minska risken för stressrelaterade sjukdomar och upptäcka yoga som ett värdefullt verktyg i din vardag.

Livsyoga är en lättillgänglig form av yoga som ger kännbara resultat efter kort tid. När du ger dig själv yogaträning kommer du att uppleva mer vitalitet och lära dig att vila i dig själv. Du sover bättre och möter din dag med mer energi och klarhet i sinnet. Regelbunden yogaträning höjer din livskvalite! Rörelserna är enkla och går lätt att anpassa så att alla kan delta utifrån sina förutsättningar, oavsett tidigare erfarenhet, vighet eller ålder.

Yogaträning för dig i kontakt med din sanna kraft och glädje! .

Yoga är en mångtusenårig filosofi där syftet är att skapa en djupgående balans i kropp och själ. Livsyoga/kundaliniyoga är baserad på kraftfulla tekniker för utvecklande av styrka och inre frid. Vi tränar kroppen samtidigt som sinnet förs mot stillhet och klarhet - det som inom yogan kallas neutralitet.

Det är en klassisk, ursprunglig form av yoga som introducerades i väst på 1970-talet av en Yogi från Indien vid namn Yogi Bhajan. Efter att ha studerat med honom startade Tomas Frankell yoga klasser i Sverige under 1980-talet och så småningom lärarutbildningar i Sverige. Idag används yogaformen även terapeutiskt under namnet Medicinsk Yoga. Forskning har bedrivits både internationellt och inom Sverige och forskningsresultat från bl a Karolinska Institutet och Stockholmsuniversitet har visat på yogans positiva effekter på kropp och sinne. Yogan börjar bli accepterad av skolmedicinen och den moderna vetenskapen. 

- Så går det till

- Yogans effekter

- Lärarutbildning